Webmaster van Stichting Wielerpromotion Gendringen

Voor de Stichting Wielerpromotion Gendringen heb ik sinds 1999 een website (www.wielerpromotiongendringen.nl) onder beheer, voor de toen nog jaarlijkse Internationale Profwielerronde Dwars Door Gendringen-Anholt. De wielerkoers werd voor het eerst gehouden als amateur-koers in het dorp Gendringen in 1937. In 1996 werd de wielerronde geprofessionaliseerd. Van een rondje fietsen groeide de wielerkoers uit tot een evenement van topniveau op het gebied van wielrennen. Met tienduizenden belangstellenden uit o.a. de gehele achterhoek. Momenteel verzorgt de stichting elk jaar minimaal een etappe in de Olympia’s Tour.

In 2005 kon de koers om financiële reden en een herindeling van de wielerkalender door de UCI, waardoor een overlapping plaatsvond met andere wielerevenementen, helaas niet meer doorgaan. Gelukkig heeft de organisatie niet stilgezeten en is in 2006 een samenwerking aangegaan met de organisatie van de Olympia Tour (een meerdaags wielerronde door heel Nederland). Hier heeft Stichting Wieler Promotion Gendringen voor een aantal jaren diverse etappes voor mogen organiseren.

Om op kosten te besparen ben ik door mijn vader, voorzitter van de organisatie (van 1999 tot heden), aangetrokken om een Internet site te bouwen en die vervolgens te onderhouden. Dit gebeurd geheel op vrijwilligers basis. De site wordt door een gevarieerd publiek bezocht, van geïnteresseerden, wielerliefhebbers, coureurs en teams tot aan radio en televisie stations en kranten aan toe. Ook hier ben ik momenteel bezig om de website te vernieuwen.